Anmeldelse af Wix

Fordele og ulemper ved Wix

Fordele

 • Nem at bruge for både private og virksomheder uden hjælp fra en designer

 • Omfattende søgbart hjælpecenter med gode hjælpeartikler

 • Lav pris sammenlignet med andre hjemmesideprogrammer

 • Mange forskellige skabeloner at vælge imellem

Ulemper

 • Begrænset designfrihed

 • Kan hurtigt blive dyrt med plugins, hvis hjemmesiden har brug for ekstra funktioner

 • Hjemmesider, som hostes gennem Wix, indlæses nogle gange lidt langsomt

Brugervenlighed

Wix er et af de enkleste programmer, du kan bruge til at lave hjemmesider. Du kan nemt trykke på elementer såsom tekst og billeder for at ændre dem og tilføje nye elementer hvor som helst på siden via en træk-og-slip-funktion. Wix tilbyder også over 500 temaer og skabeloner, du kan vælge imellem for at komme hurtigt i gang, hvis du ikke ønsker at bygge hjemmesiden op fra bunden. Wix slår helt sikkert mange andre hjemmesideprogrammer, når det kommer til brugervenlighed.

Funktioner

Start en blog

Wix gør det meget nemt at starte eller tilføje en blog til din hjemmeside. Du kan skrive og kategorisere blogindlæg med billeder og videoer gennem en brugervenlig grænseflade og tilføje kommentarfelter, så dine læsere kan kommentere og stille spørgsmål. Sammenlignet med andre hjemmesideprogrammer er Wix’ blogfunktion dog ikke særlig kraftfuld. Du får ikke meget frihed til at strukturere blogindlæg med lige præcis det indhold, du ønsker. Dette kan stadig være positivt for dem, der ikke har meget designerfaring, fordi der er mindre plads til at begå fejl.

Byg din egen netbutik

Wix har investeret aggressivt i at udvikle sin onlinebutiks funktioner i de seneste år. Hjemmesideprogrammet har nået det punkt, hvor det har alt, hvad du behøver for at starte en professionel onlinebutik, såsom: lagerstyring, produktvarianter, rabatter, over 40 betalingsmetoder og håndtering af skatter gennem tredjeparts “Ecwid” app. Hele netbutikken kan styres fra din mobil gennem en app.

Senest er der kommet mere avancerede funktioner i netbutikkerne som salg af digitale produkter, tilpassede ordrebekræftelser, tilslutning til fysiske kassesystemer, automatisk opbevaring af indkøbskurve, udsalg af abonnementstjenester og mulighed for at sælge produkter via Facebook og Instagram.

Få flere funktioner med plugins

Hvis du ønsker at tilføje ekstra funktionalitet til din hjemmeside, vil du ikke blive skuffet over, at du hos Wix App Market kan finde over 350 forskellige plugins, der hurtigt og nemt tilføjer avancerede funktioner til din hjemmeside. Eksempler på, hvad der kan tilføjes, er: reservations- eller bookingsystemer, live chat, feeds fra sociale medier, anmeldelser fra brugere, nyhedsbreve og meget mere. Disse ekstra funktioner installeres på din side med lynets hast og med ét enkelt tastetryk.

Bliv fundet med SEO

Selvom der er meget negativt på internettet om Wix, når det kommer til søgemaskineoptimering, er det ikke nødvendigvis sandt. Først og fremmest er mange af artiklerne gamle, og om din side bliver fundet eller ej afhænger også meget af, hvor meget arbejde du lægger i at blive fundet. Selvom det er rigtigt, at Wix ikke altid har ligget i toppen, når det kommer til søgemaskineoptimering, er det ikke længere tilfældet i dag. Wix giver de samme gode muligheder for SEO som de fleste andre professionelle hjemmesideprogrammer, men desværre ved mange brugere ikke, hvordan de skal udnytte disse muligheder fuldt ud. Hvis du vil vide mere om opsætning af SEO med Wix, kan du tjekke dette link.

Hvordan er kundeservicen hos Wix?

Wix tilbyder meget god kundeservice til sine brugere. Udover at tilbyde kundeservice på både telefon og mail, har de også et forum og mange hjælpeartikler og videoer, der hjælper dig med at løse tekniske udfordringer, du kan støde på, mens du laver en hjemmeside.

Engelsktalende kundeservice er tilgængelig på telefon 24 timer i døgnet, alle dage (inklusive weekender). Du kan også tale med kundeservice på andre sprog (vis liste), men desværre ikke på dansk. Når du ønsker at komme i kontakt med kundeservice telefonisk, kan du bede dem om at ringe til dig, og de ringer normalt til dig inden for meget kort tid. Vi har aldrig skullet vente mere end 15 minutter på at blive ringet op.

Pris

Prisen starter ved $4,5 (lige under 35 kr.) om måneden for det billigste abonnement, der giver dig mulighed for at oprette forbindelse til dit eget domænenavn, men ikke meget mere. For at fjerne Wix-annoncer på dit websted skal du betale $8,5 om måneden. Det dyreste abonnement koster $24,5 om måneden og inkluderer et gratis domæne og VIP-support. Den største forskel mellem, hvor meget du betaler, er lagerplads (hvor mange medieelementer du kan have på siden) og båndbredde (hvor hurtigt Wix giver dine brugere mulighed for at uploade billeder, videoer og andre filer til dit websted.). De forskellige abonnementer, du kan vælge imellem, er:

 • Connect Domain: $4,5/måned
 • Combo: $8,5/måned
 • Ubegrænset: $12,5/måned
 • Vip: $ 24,5/måned

Hvem er Wix egnet til?

Wix dækker hundredvis af virksomheder og brancher og er derfor velegnet til de fleste uanset dine nicher. Det er nemt at lave en hjemmeside, og du behøver ikke hjælp fra designere og udviklere for at få din hjemmeside online. På grund af noget begrænset funktionalitet anbefaler vi ikke Wix til mere erfarne designere, men derimod til dem, der gerne vil bruge så lidt tid som muligt på at etablere en fantastisk hjemmeside, der ikke koster kassen.

Vi mener, at Wix er et meget økonomisk og godt valg for private og små virksomheder, der ønsker at lave hjemmesider med mindre end 20 undersider. Hvis du skal administrere større og lidt mere avancerede hjemmesider, men ikke vil skrive kode, anbefaler vi, at du tjekker Squarespace eller Webflow ud.

Sammendrag

Hvis du har et begrænset budget og leder efter et hjemmesideprogram, der er nemt at administrere uden hjælp fra udviklere og ikke har brug for særlig avancerede funktioner, er Wix helt klart det rigtige valg for dig. Platformen har udviklet sig enormt de seneste år og er et af de mest populære hjemmesideprogrammer i verden. Det er ikke en tilfældighed, men et resultat af konstant udvikling og tilpasning.

Ofte stillede spørgsmål om Wix

Kan jeg teste Wix gratis?

Ja, du kan bruge Wix gratis, så længe du vil, men i gratisversionen kan du ikke linke til dit eget domænenavn, og Wix-annoncer vises på din hjemmeside. Alle de abonnementer, du kan vælge imellem, har 14 dages gratis prøveperiode, så du kan fortryde eller ændre, hvis du ikke er tilfreds eller har brug for et andet abonnement.

Hvorfor har Wix så mange dårlige anmeldelser?

Det er lidt svært at svare på, men først og fremmest er mange af anmeldelserne ret gamle. Wix har udviklet sig meget de seneste år og selvom det ikke var en af de bedste hjemmesideprogrammer før, er det i dag et rigtig godt alternativ sammenlignet med mange andre hjemmesideprogrammer. Vi anbefaler, at du tester det gratis og beslutter dig!

PRØV GRATIS